Ook de minder mooie

Over mij

Hoe het allemaal begon…
Mijn naam is Marjolijn Koenderink, maar in het dagelijks leven heet ik ook wel ‘mama van Sarah’ en ‘mama van Julia’. Onze dochters zijn 5 en 4. Toen de jongste een jaar of 2 was kwam ik tot de conclusie dat het me allemaal teveel was geworden. Alle ballen in de lucht houden, een leuke moeder en partner zijn… Toch heb ik toen nog bijna een jaar aangemodderd. Ik vond dat ik het allemaal maar moest doen, tenslotte deed ‘iedereen’ dat. Ik ben toen zo lang en ver over mijn eigen grenzen gegaan dat ik helemaal opgebrand was. Ik moest stoppen met werken en eigenlijk ook stoppen met zelf voor mijn kinderen zorgen.

 

En daarna?
In het proces van uit deze burnout komen heb ik veel gehad aan mijn coach, Xandra van Hooff, maar ook aan mijn eigen gedachten opschrijven. Toen ik deze stukjes liet lezen aan andere moeders kreeg ik veel reacties waaruit bleek dat ze veel herkenning vonden. Over mijn twijfels over het wel of niet plaatsen van mijn blogs heb ik wat uitgebreider geschreven in het bericht Blogs .

Tijdens mijn coachingsopleiding had ik al bedacht dat ik graag (aankomende) moeders wilde coachen. Hier ben ik ook veel mee bezig geweest in mijn vrijwilligerswerk bij het consultatiebureau. Na onze verhuizing (nu drie jaar geleden) heb ik dit echter niet meer officieel gedaan. Toen ik merkte dat er zoveel andere moeders ook worstelen met hun moedergevoelens begon het weer te kriebelen. Ik zou zo graag andere vrouwen helpen om meer te genieten van het moederschap!

 

Wat wil ik met deze site?
Deze website is dus tweeledig. Aan de ene kant wil ik graag mijn stukjes delen, het taboe rondom de minder fijne moedergevoelens doorbreken. Daarnaast help ik graag vrouwen die ondanks de herkenning nog steeds vastlopen in schuldgevoel, perfectionisme, het gevoel overvraagd te worden en moeite met voor zichzelf kiezen, door hen persoonlijk te coachen. Zie hiervoor ook de pagina over wat ik voor je kan betekenen.

 

 

website foto

Dit is een foto die Xandra (mijn hoop in bange dagen) van mij heeft gemaakt tijdens een dagje in de Efteling. Gecoacht worden hoeft echt niet op een psychiatersofa!
Ik heb deze foto gekozen omdat ik me op deze dag voor het eerst in tijden ontspannen en op de goede weg voelde.

 

En dan nog even een filmpje waar ik veel in herkende: